Esther Lucas | programmamanager

“Word deze zomer Omgevingswetproof!”

De Omgevingswet is een jaar uitgesteld. Daardoor hebben we tot en met 31 december 2021 om ons hierop voor te bereiden. Gelukkig maar. Want wat is er veel te lezen, te kijken en te luisteren. Wil jij ervoor zorgen dat je bijblijft? Dan komt deze Ruimte Zomerspecial goed van pas. Voor de belangrijkste thema’s geven we je een handig overzicht.

In deze special verwijzen we naar webinars, podcasts en nog veel meer voor de volgende onderwerpen: • VTH • Wetgeving • DSO • Participatie - Toepasbare regels - Bruidsschat • Kerninstrumenten Niet alles is voor elke collega van toepassing. Ik nodig je uit om in deze Ruimte te grasduinen. Lees, kijk en luister wat voor jou en je functie van meerwaarde is. Komen er nieuwe interessante publicaties uit? Dan informeren we je daarover via de Weekflits, Ruimte en/of MijnValleinet. In deze uitgave krijg je verder nog alle gelegenheid om je hersenen te laten kraken. Want een zomerspecial zonder puzzels, dat is als zee zonder strand/zomer zonder zon/citytrip zonder sightseeing/een boot zonder bakboord/hiken zonder heuvels.* *doorstrepen wat voor jou niet van toepassing is

Opleiden voor de Omgevingswet Binnen OddV hebben we opleidingstrajecten vastgesteld voor de Omgevingswet. Door de coronamaatregelen is niet alleen de Omgevingswet zelf, maar ook de opleiding hiervoor uitgesteld. 2021 wordt daarom niet het jaar dat de Omgevingswet ingaat, maar het jaar van de scholing. Wat kun je zoal verwachten? • Samen met onze partners gaan we praktijksimulaties Omgevingswet organiseren. Je ontvangt een uitnodiging voor een simulatie met de gemeente waar jij het meest mee samenwerkt. Zo leer je samen met de collega’s van de gemeenten over de verschillende rollen en de samenwerking binnen de Omgevingswet. Het resultaat: een 360graden-feedbackrapport dat antwoord geeft op de vraag ”Hoe Omgevingswetproof ben ik?”

• Een inhoudelijk opleidingstraject Omgevingswet geven we samen met het Gelders Stelsel vorm. Meer hierover lees je op MijnValleinet.

• Zit je nu of binnenkort aan tafel bij de gemeenten? Bijvoorbeeld als inhoudelijk specialist of als specialistisch adviseur op het terrein van bodem, externe veiligheid of geluid? Dan krijg je dit najaar al training. Zo word je (verder) toegerust op je rol bij de advisering rondom het omgevingsplan. We starten nu met inventariseren om welke collega’s het gaat. Ik wens je veel lees-, kijk-, luister- en puzzelplezier met deze special én een fijne zomer!