OP PAD

Samen met de gemeente Barneveld en het waterschap zijn we de afgelopen weken op pad geweest. We hebben in Barneveld, Garderen en Voorthuizen ons kamp opgezet om daar met inwoners het gesprek aan te gaan over de dienstverlening op het gebied van VTH en de komst van de Omgevingswet. 


Uit onderzoek van VNG blijkt dat mensen maar 0.4 keer in hun leven te maken hebben met de gemeente in verband met activiteiten in hun leefomgeving. Omdat de Omgevingswet uitgaat van een grotere participatie van mensen is het van belang dat zij op de hoogte zijn van de nieuwe wetgeving. Bovendien hebben we een aantal waardevolle reacties gekregen.


REACTIES

“Toen ik samen met de buren wilde aanbouwen ben ik hierover goed geïnformeerd en waren jullie goed bereikbaar voor vragen. Ook het toezicht dacht goed mee toen er iets niet exact volgens tekening gebouwd was.”

“Bedenk niet vanachter een bureau wat de samenleving wil. Dat weten we prima zelf!”

“Laat niet alles vrij. Niet alle buren zijn voor rede vatbaar.”

“Ik begrijp niet waarom ik toestemming nodig heb van de gemeente om mijn eigen boom te kappen en hier ook nog eens voor moet betalen. Het is mijn boom!”

“De aanvraag voor een vergunning voor de renovatie van mijn woning verliep heel soepel en ook het toezicht dat daarna kwam verliep goed. Het geeft een goed gevoel dat er een objectief en deskundig iemand een oogje in het zeil houdt tijdens de bouw.”

Ik wil graag persoonlijk contact met een medewerker en in gesprek over mijn situatie.”

Betrek burgers zo vroeg mogelijk bij plannen voor hun eigen omgeving, maar stel wel duidelijke grenzen op voor de participatie. Geef geen blanco vel, want dan wil iedereen weer wat anders.”

“Het aanvragen van een vergunning duurt lang en het is voor mij niet duidelijk wat jullie hiervoor allemaal doen. Hier zit vast heel veel werk achter, maar nu denk ik alleen maar waarom duurt het zo lang en kost het zoveel geld?”

Wij bouwen aan onze dienstverlening