Architectenbureau Theo Verburg:

“Hopelijk zorgt de Omgevingswet straks voor meer ruimte voor initiatieven vanuit de samenleving.”

Architectenbureau Theo Verburg in Ede is al sinds het begin van de OddV vaste klant. Het architectenbureau is actief in het hele land en heeft dus overal te maken met gemeenten en omgevingsdiensten over vergunningaanvragen en bouwprojecten. Met de OddV verloopt de samenwerking soepel.


Rechtstreeks contact

Jeroen Heilblom, bureaumanager, en Matthijs Dijkstra, revitmodelleur, lichten dit graag toe: “We zijn erg tevreden over jullie manier van werken. We hebben rechtstreeks contact met een accountmanager. Deze is ons eerste aanspreekpunt, zet vragen eventueel intern uit of sluist ze door naar de gemeente. Dat scheelt ons tijd, want zo hoeven we niet eerst op zoek naar de juiste personen.” Via de directe telefoonnummers leggen ze vervolgens snel en eenvoudig contact. “Elders in het land, bij andere gemeenten en omgevingsdiensten, krijgen we de juiste mensen soms maar lastig te spreken.”

Vertrouwensband

Met de vaste OddV-contactpersonen is zo langzamerhand een vertrouwensband ontstaan. “We kunnen elkaar even bellen als iets ontbreekt of niet goed is. Bovendien denken ze met ons mee over oplossingen en mogelijkheden. Bij nieuwe medewerkers gaat daar soms eerst nog wat tijd overheen. Maar zodra de contacten intensiever worden en de medewerkers meer ervaring krijgen, verloopt ook met hen het contact prettig en soepel.”


Ruimte voor initiatieven

Helaas zien de beide heren nog veel verschil in beleid en prioritering tussen gemeenten onderling. “Dat is soms lastig uit te leggen aan onze opdrachtgevers, zeker als de hele omgeving enthousiast is over een plan.” Ze hebben dan ook een wens: “We hopen dat de komst van de Omgevingswet zorgt voor meer ruimte en prioriteit voor initiatieven vanuit de samenleving.”