de Taskforce
Omgevingswet

Gamen onder werktijd

Gamen onder werktijd en dan niet stiekem maar openlijk. Sterker nog, als onderdeel van je werk. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is dit wat we bij de Gelderse Omgevingsdiensten serieus gaan doen. We noemen het dan ook serious gaming. Zo bereiden we ons voor op de andere manier van werken die de Omgevingswet met zich meebrengt.

Eerste level

De serious game komt uit de koker van de deelgroep Cultuur van de Taskforce Omgevingswet. Deze taskforce opereert namens alle Gelderse Omgevingsdiensten. Eind augustus testte een groep van vijftien collega’s het eerste level van de game, ‘Bestuurlijke afwegingsruimte’. De testers namen de casuïstiek onder de loep, keken kritisch of er iets ontbrak en bedachten wat er beter kon. Ook hadden ze oog voor de vorm.


Alle feedback uit deze eerste testronde leverde veel bruikbare informatie op. Daarmee konden de ontwikkelaars de game tillen naar, inderdaad, een hoger level.De volgende, laatste testsessie stond gepland voor 19 september. Tijdens hun Directeurenoverleg speelden de zeven directeuren die dag fanatiek de eindversie van het eerste level. Het leidde tot discussies over de veranderingen in de wetgeving, over nuances en over wat de nieuwe omgevingswet betekent voor onze werkzaamheden.


Speels

Vanaf eind 2018 gaan we met alle medewerkers gamen bij de Gelderse Omgevingsdiensten. Op deze speelse manier gaan we aan de slag met wat de Omgevingswet betekent in ons dagelijks werk. Zo wordt steeds concreter wat ‘anders werken’ inhoudt. Geen stoffige presentaties, maar interactieve spelsessies. Mooi én waar.


Vragen?

Benieuwd naar de Taskforce Omgevingswet of de ontwikkeling van de game. Neem contact op.