over een OddV-inspectie

Germuth Monsma: “Deze inspecteur zocht tenminste niet naar onregelmatigheden die er niet zijn. Dat maak ik bij andere controles bij onze tankstations buiten De Vallei wel anders mee.

In maart 2018 kwam OddV langs voor een controle bij het tankstation aan de Apeldoornsestraat in Voorthuizen. Operationeel manager Germuth Monsma is er zeer over te spreken en vertelt graag waarom.


Verschil

Die dag begeleidde Monsma de OddV-controleur. Twee tekortkomingen constateerde deze en verder had het bedrijf de zaakjes goed op orde. Monsma is blij met hoe de controle verliep: “Natuurlijk helpt het dat ons bedrijf het best goed op orde heeft, maar de houding en werkwijze van de inspecteur maken een groot verschil.”

Begrijpelijk

Wat die twee tekortkomingen betreft: “De inspecteur was er duidelijk over en gaf er een begrijpelijke uitleg bij. Dat is dan wel zo fijn.” Ook prettig: “De inspecteur dacht echt mee over hoe we de tekortkomingen konden oplossen.”


Eerlijk

Doordat er bij OddV weinig verloop is onder de inspecteurs kan er, volgens Monsma, een goede samenwerking ontstaan. Hij merkt ook dat OddV zo altijd voldoende kennis in huis heeft. Monsma vindt dat de controles eerlijk verlopen. Het tankstation in Voorthuizen is een van de 37 tankstations die N. Van Staveren BV in Noordoost-Nederland exploiteert. Monsma weet dus waar hij het over heeft: “De inspecteur zoekt niet naar onregelmatigheden waar ze niet zijn. En dat maak ik bij onze tankstations buiten De Vallei wel anders mee.”